czwartek, 2 października 2014

*** Hitem na rynku fałszywej żywności są... podrabiane jajka!

Fałszerze do kruchych plastikowych skorupek wstrzykują mieszankę potasu, żelatyny, chlorku wapnia, kwasu alginowego i wodę ze sztucznym barwnikiem – pisze Anna Śliwińska na blog.posbistro.com. Takie jajka wyglądają jak prawdziwe. Tyle że nie mają żadnych wartości odżywczych. U osób, które je jadły, stwierdzono za to zaniki pamięci i demencję! Co jeszcze podrabiają Azjaci?

CZŁOWIEK niczym świnia - wpieprza wszystko, ale modnie to ważne 
- BYŁA REKLAMA TV lub GAZETCE TZN. JEST ZAJEBISTE !


Fałszowany jest także ryż. Dosypywany jest do niego ryż z mączki ziemniaczanej i polimerów. Jego jedzenie mozna porównać do jedzenia zmielonej torebki foliowej


Fałszowane są też chińskie kluski. Robi się je z parafiny i zagęszczacza do smarów samochodowych. Kluski barwi się na żółto sztucznym barwnikiem spożywczym lub gorszą jakościowo kurkumą



Ser fałszowany jest także w Polsce. Nie robi się go z mleka ale z oleju palmowego, łoju zwierzęcego i mieszanki tłuszczów roślinnych. Wszystko dosala się do smaku


Masło jest chyba najczęściej fałszowanym produktem w Polsce. Zamiast tłuszczu mlecznego do masła dodawane są tanie tłuszcze roślinne


Mleko też jest fałszowane. Szczególnie to w proszku. W Chinach mleko do proszku dla dzieci zawierało melaminę. Ten związek nadawał mu piękną białą barwę, ale także niszczył nerki niemowląt. Kilkoro zatrutych dzieci zmarło


Fałszywy sos sojowy jest robiony m.in. z ludzkich włosów !!!